Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip jogurtowo-chrzanowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/2 szklanki
majonez tradycyjny 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
konfitura żurawinowa 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip jogurtowo-chrzanowy

W miseczce wymieszać chrzan z zimnym jogurtem naturalny z lodówki najlepszy jest grecki gęsty,doprawić solą i białym pieprzem do smaku,dodać łyżkę konfitury żurawinowej,przed podaniem schłodzić 2-3 godziny w lodówce. Polecam jako dodatek do pieczystych mięs zarówno na zimno jak i gorąco,do dań z grilla pasuje idealnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 29.06.2014 20:49
fajny dodatek do mięsa i do dań z grilla
Konczi 28.06.2014 20:46
Ja również takie dipy lubię :)
misia53 28.06.2014 19:49
Fajny dip , lubię taki przy grillu do mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak