Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwinka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe
marchew
botwinka
słonina
koperek
ocet
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: botwinka

Kroki postępowania

1
gotuję wywar z 2 l.wody i kości schabowych dodaję liść ziele ang.oraz solę
Krok 1 - botwinka foto
2
po 1 godz.dodaję marchew
botwinę myję i siekam
Krok 2 - botwinka foto
3
dodaję do zupy
dodaję 2 łyżeczki octu
Krok 3 - botwinka foto
4
słoninę kroję w kostkę i podsmażam
Krok 4 - botwinka foto
5
dodaję do zupy koperek oraz podsmażoną słoninkę doprawiam
gotuję około 10 minut
podaję na ciepło
Krok 5 - botwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 07.07.2014 10:31
fajny przepis
Beatris 28.06.2014 15:05
Bardzo apetyczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak