Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgierskie mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
papryka 1 szt.
cebula 1 szt.
kajzerka 1 szt.
jajko 1 szt.
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bułka tarta pikantna 10 dkg
olej do smażenia 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: węgierskie mielone

Paprykę obrać i drobno posiekać Do mięsa mielonego dodać paprykę, pokrojona cebulę, namoczona w mleku kajzerkę i doprawić do smaku. Bardzo dokładnie wymieszać. Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.10.2013 09:12
bardzo smaczne mielone
Łucja1 16.05.2011 16:02
bardzo smaczne!
Łucja1 16.05.2011 16:02
bardzo smaczne!
mamusia1 16.05.2011 15:59
super
mamusia1 16.05.2011 15:59
super
marta0906 06.01.2011 12:05
Smaczne:)
Allice 03.11.2010 08:47
ciekawy przepis, tylko szkoda, że zdjęcie takie niewyraźne :/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak