Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 400 g
kiełbasa zwyczajna 500 g
cebula biała 1 sztuka
ziemniaki 8 sztuk
marchewka 1 sztuka
kostka mięsna 1 sztuka
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
groch 500 łuskany
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka Eli

Do garnka z wrzącą wodą (około 4 litry)dodać opłukany groch,boczek pokrojony w kostkę,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości grochu.Kiełbasę pokroić w kostkę,cebulę posiekać,przesmażyć razem na patelni(kiełbasa puści tłuszcz) i dodać do zupy.Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostke i też dodać do zupy.Gotować do miękkości ziemniaków i marchewki.Przyprawić solą,pieprzem,maggi i majerankiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 15.05.2012 15:19
super
Pacia 12.01.2012 08:14
ach-uwielbiam grochówkę
Magdalena80 17.01.2011 22:17
och... przepyszne
Bart 17.01.2011 22:14
uwielbiam
ZEWA 24.10.2010 14:04
idealna na tę porę, ale czasem i latem gotuję grochową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak