Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwrócone ciasto rabarbarowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar

rabarbar 320 g
cukier 110 g
masło 40 g

ciasto

cukier kryształ 120 g
olej 80 ml
imbir starty 1 łyżeczka
maślanka 210 ml
mąka pszenna 210 g
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Odwrócone ciasto rabarbarowe

(zmodyfikowany przepis Rachel Allen)

Rabarbar pokrój w kostkę. Podsmażaj na patelni razem z cukrem i masłem. Odstaw.

Wymieszaj cukier z olejem. Dodawaj stopniowo jajka, maślankę i imbir.

Gdy całość utworzy jednolitą masę dodaj mąkę i proszek do pieczenia.

Przełóż rabarbar do 20-cm foremki, a na nim rozlej ciasto.

Piecz przez 35 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 27.06.2014 13:27
Takie proste w wykonaniu a takie smakowite.
pestka 27.06.2014 11:18
wygląda na pyszne ciasto
Ania84 27.06.2014 10:07
smakowitości :) zjadłabym kawałeczek :)
Patriszja
Patriszja 27.06.2014 09:24
pomysłowe to ciasto :)
gosia56 27.06.2014 09:18
na pewno pyszne ciasto
Anna169Hosz 27.06.2014 09:01
Jestem fanką ciast odwróconych:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak