Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na krochmalu pszennym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krochmal pszenny 200 g
cukier 150 g
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opak
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na krochmalu pszennym

Formę wysmarować i wysypać grysikiem. Wanilię utrzeć z mała ilością cukru. Żółtka utrzeć z cukrem, ubić pianę. Do utartych żółtek dodać pianę i krochmal pszenny przesiany z proszkiem i wanilią, lekko wymieszać, przełożyć do formy, piec w 180 stop, w dobrze nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:10
Super jest.
19.09.2013 17:28
Co to jest krochmal pszenny ? Jak go zdobyć lub zrobić ? Proszę o uświadomienie ?
rosik93 21.09.2010 23:14
mniam
bogumiła3 17.09.2010 21:01
super
buksiak12 12.09.2010 11:24
super
buksiak12 12.09.2010 11:24
super
buksiak12 12.09.2010 11:24
super
Dorota71 12.09.2010 10:46
mniam mniam mniam
Dorota71 12.09.2010 10:46
mniam mniam mniam
Emilia22 12.09.2010 10:17
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:17
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:17
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak