Krupnik ryżowy

Krupnik ryżowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    250 g
  • kości

    400 g
  • woda

    4 l
  • zielenina

  • sól

  • pieprz

  • mjeranek

  • warzywa

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości ugotować z zielem angielskim, wywar przecedzić. Włoszczyznę zetrzeć na tarce, zalać wrzącym wywarem. Ryż opłukać, obgotować w wodzie, odcedzić i wrzucić do wrzącego wywaru. Dodać tłuszcz i ugotować razem do miękkości. Osolić, opieprzyć, dodać majeranek, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

21.04.2011 00:24
Lubię taką zupę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat