Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik ryżowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 250 g
kości 400 g
woda 4 l
zielenina
sól
pieprz
mjeranek
warzywa 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik ryżowy

Kości ugotować z zielem angielskim, wywar przecedzić. Włoszczyznę zetrzeć na tarce, zalać wrzącym wywarem. Ryż opłukać, obgotować w wodzie, odcedzić i wrzucić do wrzącego wywaru. Dodać tłuszcz i ugotować razem do miękkości. Osolić, opieprzyć, dodać majeranek, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.04.2011 00:24
Lubię taką zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak