Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z zielonej soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
marchewka 1 szt
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z zielonej soczewicy

Prosta pasta. Zieloną soczewicę gotujemy aż do rozgotowania. Cebulkę siekamy i smażymy na złoty kolor razem z obraną i pokrojoną marchewkę. Dodajemy je do gotującej się soczewicy. Gdy woda się wygotuje, dodajemy przyprawy i siemię lniane. Dużo majeranku, pieprzu i soli, ponieważ pasta jest bardzo łagodna. Po ostudzeniu można jeść.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 26.06.2014 21:51
jeszcze nie robiłam takiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak