Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z kuchni żydowskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 3 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
ser żółty 5 łyżek/starty
natka pietruszki posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z kuchni żydowskiej

Wykonanie:
½ szklanki rosołu wymieszać ze śmietaną, mąką. Pozostały rosół zagotować, wlewać powoli przygotowaną śmietankę- stale mieszając. Gotować przez 2 minuty, następnie zestawić z ognia, wsypać starty ser delikatnie zamieszać i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 26.06.2014 21:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak