Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa zupa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
seler naciowy 1/2 szt
ryż 1 szkl
sól
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa zupa

Udka myjemy , marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy na kawałki.Wkładamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą, dodajemy seler naciowy, solimy i powoli gotujemy wywar. Gdy mięso mamy miękkie, wyjmujemy warzywa i ścieramy na tarce. Dokładamy do wywaru i wsypujemy ryż. Gotujemy tak długo, aż ryż zmięknie, doprawiamy do smaku przyprawą do zup. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 29.06.2014 16:21
fajna zupka
Jodaj 27.06.2014 12:57
lekka i pyszna :)
Edith85 27.06.2014 11:00
bardzo lubię takie lekkie zupki
misia53 26.06.2014 23:15
lekka zupka , bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak