Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy orange curd

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 30 g
sok z pomarańczy 80 ml
jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy orange curd

Z pomarańczy wycisnąć 80 ml soku i przelać przez gęste sitko w celu odsączenia z drobinek pomarańczy. Przelać sok do garnka dodać cukier, podgrzać do temperatury około 50 stopni i wlewać małym strumieniem zmiksowane jajka z żółtkiem. Masę podgrzewamy i cały czas mieszamy do uzyskania temperatury około 80 st ( nie wolno zagotować ). Zdjąć z ognia dodać zimną margarynę i energicznie wymieszać. Z góry przykryć folią spożywczą i odłożyć do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 27.06.2014 09:21
uwielbiam, pyszny
mufinka79 26.06.2014 18:54
Super przepis :)
Misada 26.06.2014 17:28
świetny przepis
Krzysiek3 26.06.2014 17:14
to coś dla mnie
Klisza 26.06.2014 17:09
super, uwielbiam wersje cytrynową
Adamorek 26.06.2014 15:03
idealne na lato
pestka 26.06.2014 14:38
bardzo ciekawy deser
Bernadeta1 26.06.2014 14:10
bardzo smaczne
Grażyna13 26.06.2014 12:53
Co za pyszności :)
Patriszja
Patriszja 26.06.2014 11:25
mmmmm :) super na upalne dni :)
IwonaDD 26.06.2014 11:16
pychota!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak