Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinaku z gałką muszkatołową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 1 kg
śmietana 30% 1 szt
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
włoszczyzna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinaku z gałką muszkatołową

Szpinak bardzo dokładnie płuczemy zmieniając kilkakrotnie wodę. Włoszczyznę czyścimy i wkladamy do garnka żeby zrobił się bulion warzywny. Dodajemy szpinak. Ja dorzuciłam kilka malutkich młodych ziemniaków. Wszystko gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Dorzucamy serek, dużą ilość pieprzu i gałki muszkatołowej. Wszystko miksujemy blenderem. Zabielamy śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 25.06.2014 09:57
lubię takie smaki w zupie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak