Czerwono-czarna pasta

Czerwono-czarna pasta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron barwiony sepią (czarny)

  • botwinka

  • papryka czerwona

  • pomidorki koktajlowe

  • masło

  • czosnek

  • sól morska

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czerwono-czarna pasta
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Czerwono-czarna pasta
Czarny makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Z botwinki odcinamy końcówki, pozostałą część (łodygi i liście) dokładnie kroimy na kawałki.
Krok 3 - Czerwono-czarna pasta
Pomidorki myjemy i kroimy na połówki. Na rozgrzanej na maśle patelni szklimy drobno pokrojoną paprykę, cebulę i czosnek, następnie na minutę dodajemy botwinkę i zestawiamy patelnię w ognia. Doprawiamy do smaku solą i dużą ilością pieprzu.
Krok 4 - Czerwono-czarna pasta
Botwinkę wymieszać z pomidorkami cherry. Na głęboki talerz przekładamy ugotowany makaron i zawartość patelni. Delikatnie łączymy składniki. Przed podaniem posypujemy listkami świeżej bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ttrytka

17.02.2016 14:05
łał ale odlotowe danie

anemon

24.06.2014 16:56
Kolorystycznie prezentuje się znakomicie, domyślam się, że podobnie smakuje.

Christopher

24.06.2014 16:28
Ładna prezentacja.

Jusiaa

24.06.2014 16:20
Bradzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat