Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwono-czarna pasta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron barwiony sepią (czarny)
botwinka
papryka czerwona
pomidorki koktajlowe
masło
czosnek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwono-czarna pasta

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Czerwono-czarna pasta foto
2
Czarny makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Z botwinki odcinamy końcówki, pozostałą część (łodygi i liście) dokładnie kroimy na kawałki.
Krok 2 - Czerwono-czarna pasta foto
3
Pomidorki myjemy i kroimy na połówki. Na rozgrzanej na maśle patelni szklimy drobno pokrojoną paprykę, cebulę i czosnek, następnie na minutę dodajemy botwinkę i zestawiamy patelnię w ognia. Doprawiamy do smaku solą i dużą ilością pieprzu.
Krok 3 - Czerwono-czarna pasta foto
4
Botwinkę wymieszać z pomidorkami cherry. Na głęboki talerz przekładamy ugotowany makaron i zawartość patelni. Delikatnie łączymy składniki. Przed podaniem posypujemy listkami świeżej bazylii.
Krok 4 - Czerwono-czarna pasta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 17.02.2016 14:05
łał ale odlotowe danie
anemon 24.06.2014 16:56
Kolorystycznie prezentuje się znakomicie, domyślam się, że podobnie smakuje.
Christopher 24.06.2014 16:28
Ładna prezentacja.
Jusiaa 24.06.2014 16:20
Bradzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak