Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 35 dag
boczek wędzony 25 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
marchewka 3 szt
jabłka 2 szt
ziemniaki duże 4 szt
zielenina 2 łyżki
bulion wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolkę umyć i namoczyć dzień wcześniej. Zamoczoną fasolkę wsypać do garnka i zalać 1,5 litra wodą, dodać boczek i listek laurowy. Gotować 1,5 godziny na małym ogniu. W połowie gotowania dodać do fasoli pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew w talarki i kostki rosołowe. Na 15 minut przed końcem gotowania wrzucić obrane i pokrojone w paseczki jabłka. Wyciągnąć z zupy boczek. pokroić w plasterki i wrzucić ponownie do zupy. Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 08.10.2013 08:57
bardzo lubie zupki-pycha
Katarzyna59 19.11.2012 20:13
apetyczna
Katarzyna59 29.09.2012 15:57
bardzo smaczna
Motorek 15.03.2012 16:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak