Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy chutney do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas w puszce 250 gram
jabłka 2 szt
gruszki 2 szt
czosnek 2 ząbki
rodzynki 5 dag
cukier 2 szklanki
ocet 3/4 szklanki
sól 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy chutney do słoików

Wykonanie:
Gruszki i jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać pokrojony z sokiem ananas i pokrojony czosnek. Rodzynki opłukać, włożyć do owoców razem z cukrem, octem, solą i cynamonem, gotować na bardzo wolnym ogniu około pół godziny. Gorący chutney włożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak