Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony tost z pomidorami i ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 2 szt
pomidor 1 szt
ser żółty 2 plastry
olej lniany 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony tost z pomidorami i ziołami

Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem. Pomidora kroimy (siekamy) i kladziemy na bułkę. przyprawiamy ziolami - rozmarynem, solą, pieprzem, dla lubiących również kminkiem. ser rwiemy na mniejsze kawałki i dodajemy na pomidorki.Zapiekamy aż ser się rozpuści. Pokrapiamy olejem lnianym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak