Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kotlety z jajkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
jajko 3 szt
Cebulka smażona Prymat 1 łyż
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kotlety z jajkiem

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie myjemy. Dwa gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę.
Krok 1 - Ryżowe kotlety z jajkiem foto
2
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Krok 2 - Ryżowe kotlety z jajkiem foto
3
Ryż mieszamy z jajkami gotowanymi, cebulą, surowym jajkiem, posiekaną natką i przyprawami. Dodajemy kilka łyżek bułki tartej aby masa była gęsta. Dokładnie wyrabiamy.
Krok 3 - Ryżowe kotlety z jajkiem foto
4
Z masy formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 4 - Ryżowe kotlety z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 25.06.2014 16:45
rewelacyjne kotleciki
Alex_M 23.06.2014 18:11
tanie i smaczne - to lubię :)
Adam/ZUB3R 23.06.2014 11:38
smaczne kotlety
Magula 23.06.2014 08:37
Ciekawy pomysł
dodi 23.06.2014 08:34
apetycznie wyglądaja
Paolcia 23.06.2014 07:50
podoba mi się ten przepis:)
Czyki 23.06.2014 07:33
Bardzo fajne połączenie, muszę wypróbować :)
halinah 23.06.2014 00:25
dobry pomysł na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak