Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wieloowocowy z cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 1
jagody 1 szkl
porzeczki czarne 1 szkl
czereśnie 2 szkl
cukier 3 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
woda 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wieloowocowy z cynamonem

Owoce dokładnie myjemy, pozbawiamy ogonków i gniazd nasiennych. Jabłek nie obieramy.
Wkładamy oczyszczone owoce do garnka, zalewamy wodą (najlepiej filtrowaną) i doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy cukier i cynamon, po chwili wyłączamy palnik. Przykrywamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Kompot w tym czasie nabierze smaku a owoce nie będą rozgotowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 23.06.2014 10:23
domowy i pyszny
IlonaAlbertos 23.06.2014 09:03
Idealny do obiadu.
Edith85 23.06.2014 06:21
polecam dodać :)
halinah 23.06.2014 00:25
cynamonu nigdy nie dodawałam do kompotu :)
Sroczka 22.06.2014 23:37
Napiłabym się takiego kompociku.
Pietruszka 22.06.2014 22:57
fajny kompot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak