Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z "nowym" ciastem.

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1/2 kg
jajko 1 sztuka
mleko 250 ml
margaryna 1/2 kostki

Farsz

twaróg 2 kostki
kasza gryczana 1 woreczek
cebula 1 sztuka
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
olej 1 łyzka

Dodatkowo

słonina wg uznania

Porada

Nadmiar pierogów można zamrozić,po odmrożeniu są równie smaczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z "nowym" ciastem.

Do miski przesiać mąkę, wlać mleko,wbić jajko,dodać margarynę i zagnieść gładkie ciasto.
Twaróg przecisnąć przez praskę,woreczek kaszy ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i ostudzić.
Cebule drobno posiekać,podsmażyć na łyżce oleju do zrumienienia.
Twaróg,kaszę i cebulę wymieszać,doprawić na ostro solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować,szklaneczką wycinać krążki,nakładać farsz i zlepiać pierogi.Gotować we wrzątku lekko osolonym.
Podawać ze skwareczkami lub podsmażone na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.07.2014 22:47
z ciekawości zrobię, w razie czego będę reklamować beniu.......
caralajna 10.07.2014 16:02
bardzo apetyczne
IZABELA29 25.06.2014 08:49
ok dzięki za odp .spróbuję bo moja młodsza córa by pierogi jadła codziennie to jej takie zrobię
barbara11561 24.06.2014 17:29
ciekawe ciasto- takiego na pierogi jeszcze nie robiłam,na pewno wkrótce wypróbuje:)
Alex_M 23.06.2014 18:13
o proszę jaka nowość :) nie spotkałam się jeszcze z takim ciastem :) wypróbuję gdy będę miała nadmiar wolnego czasu ;) hihi
mysza75 23.06.2014 11:00
z margaryną jeszcze nie robiłam fajny przepis
gosia56 23.06.2014 10:10
super pierogi;)
ben-ka 23.06.2014 09:07
@Iza normalna margaryna w kostce,bez roztapiania:) ciasto zagniatasz jak kruche np.
IZABELA29 23.06.2014 08:44
margaryna miękka czy roztopiona ? Pytam tak na zaś by nie walnąć gafy .:)
adelajda 23.06.2014 07:40
Zabieram do księgi bo jestem bardzo ciekawa tego ciasta. Ja się posiłkuję foremką do ciasta a Ty masz tak ładnie sklejone pierogi :))))
Mniam 23.06.2014 07:00
Takiego ciasta na pierogi nie robiłam. Spróbuję przy najbliższej okazji :)
bhb8 23.06.2014 00:29
bardzo lubię pierogi :)
Kejti 23.06.2014 00:16
Mniam,poproszę kilka :-)
Beatris 22.06.2014 23:28
Smakowite pierożki:)
Iwusia 22.06.2014 23:00
smakowicie się zapowiadają
Czyki 22.06.2014 21:50
Apetycznie wyglądają :)
anemon 22.06.2014 21:33
Jakie piękne falbaneczki mają Twoje pierogi! Bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak