Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło do smażenia
szpinak świeży garść
ser camembert 1 szt

Porada

Podobno omleta nie zawsze trzeba obracać, ja to zrobiłam :)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :)

Kroki postępowania

1
Szpinak dokładnie opłukać, odciąć łodygi, a liście skroić. Ser pleśniowy pokroić w kostkę.
Krok 1 - Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :) foto
2
Białka oddzielić od żółtek. Białka przełożyć do większej miski.
Krok 2 - Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :) foto
3
Białka ubić na sztywno, stale miksując dodawać po jednym żółtku.
Krok 3 - Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :) foto
4
Masło stopić na patelni, przelać gotowe ciasto.
Krok 4 - Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :) foto
5
Do ciasta powtykać połowę liści szpinaku, kawałki sera i ponownie szpinak. Przykryć i smażyć na małym ogniu.
Krok 5 - Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :) foto
6
Podawać np. z sosem czosnkowym i plastrami pomidora.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Jajo i szpinaki nie tylko, czyli bardzo sycący omlet :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 22.06.2014 21:24
smaczne danie
Czyki 22.06.2014 19:42
Jak zwał tak zwał, ale narobiłaś taaaakiej ochoty, że zaraz sobie zrobię:):) Pysznosści :)
Malinka 22.06.2014 18:38
Oczywiście miało być "Jajo, szpinak i nie tylko, czyli sycący omlet" :( EDYCJO WRÓĆ!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak