Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ziemniaczany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cebula 3 szt
por 1 szt
papryka zielona 1 szt
masło 3 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
rosół z kostki 1,5 (warzywny)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ziemniaczany

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki, por w plasterki. Rozgrzać tłuszcz na patelni, na gorący wrzucić cebulę, por i paprykę, smażyć ok. 3 minuty. Dodać paprykę w proszku, przecier pomidorowy i gotować ok 1 minuty. Dodać ziemniaki i rosół, gotować pod pokrywką ok 15-20 minut. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną zimną wodą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.11.2012 23:07
coś pysznego :)
pawelek 23.01.2011 09:56
Pyszne, polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak