Gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • cebula

    3 szt
  • por

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • rosół z kostki

    1,5 (warzywny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki, por w plasterki. Rozgrzać tłuszcz na patelni, na gorący wrzucić cebulę, por i paprykę, smażyć ok. 3 minuty. Dodać paprykę w proszku, przecier pomidorowy i gotować ok 1 minuty. Dodać ziemniaki i rosół, gotować pod pokrywką ok 15-20 minut. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną zimną wodą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

15.11.2012 23:07
coś pysznego :)

pawelek

23.01.2011 09:56
Pyszne, polecam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat