Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w koperku.

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matijasy 1 kg
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
ogórki konserwowe 4 sztuki
śmietana 400 ml
ocet winny 0,5 łyżki
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
cukier 3 szczypty
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w koperku.

Śledzie moczymy w wodzie by pozbyć się nadmiaru soli.
Cebule kroimy w pióra i sparzamy wrzątkiem około 3 minuty.
Ogórka kroimy w plastry, koper i szczypior drobno siekamy.

Śmietanę łączymy z cukrem, solą, octem i pieprzem.
Doprawiamy tak by powstał nam smak słodko -kwaśny.
Dodajemy do śmietany ogórki, koper i szczypiorek.
Mieszamy całość ze śledziami pokrojonymi w romby i cebulą .
Chłodzimy całą noc w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.07.2014 13:50
przysmaki mojej babci ;)
misia53 25.06.2014 22:29
dawno takich śledzików nie jadłam
sara1 24.06.2014 12:07
fajnie i apetycznie zrobione
romanrafal
romanrafal 23.06.2014 18:32
smaczne śledziki
Wacław 22.06.2014 11:41
żona przepada za takimi sledzikami :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak