Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielskie pączusie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany waniliowy 2 szt
jajko 6 szt
mąka 3 szkl
cukier 1/3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie pączusie

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy serki i wbijamy jajka.
Krok 1 - Angielskie pączusie foto
2
Dokładnie miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji.
Krok 2 - Angielskie pączusie foto
3
Następnie dodajemy cukier oraz przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - Angielskie pączusie foto
4
Wszystkie składniki ciasta na pączki ponownie dokładnie miksujemy.
Krok 4 - Angielskie pączusie foto
5
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy go. Na gorący wkładamy małą łyżeczką porcje ciasta (nie jest to łatwe, gdyż ciasto klei się do łyżki). Pączki smażymy na rumiano z każdej strony.
Krok 5 - Angielskie pączusie foto
6
Gotowe pączki wyjmujemy na talerz i czekamy aż ostygną, wówczas posypujemy cukrem pudrem.
Krok 6 - Angielskie pączusie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak