Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka selerowa z natką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 duży
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki 4 gałązki
majonez 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka selerowa z natką

Seler obrać, umyć i osuszyć. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny (najlepiej świeżo wyciśniętym). Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do selera. Dodać majonez i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.08.2014 22:20
samo zdrowie,uwielbiam
erym 19.07.2014 18:56
super salatka, samo zdrowie!
pestka 13.07.2014 09:09
bardzo lubię takie surówki
Zdzisław 21.06.2014 11:48
dla mnie smaczne danie jest na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak