Sałata z owocami i ślimaczkami

Sałata z owocami i ślimaczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liści dowolnej sałaty

    kilka/kilkanaście
  • plasterków szynki konserwowej

    4-6
  • g serka topionego, śmietankowego

    50
  • gałązek świeżego koperku

    kilka
  • 4-5 łyżek oliwy+1 łyżka octu winnego albo soku z cytryny+przyprawy

    sos:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę i owoce opłukać i osączyć. Oliwę zmieszać z octem (sokiem cytrynowym), doprawić szczyptą soli, cukru i pieprzu, wymieszać. Plasterki szynki posmarować serkiem, zwinąć w ruloniki i pokroić na ok.1-2 cm kawałki. Sałatę ułożyć na talerzach, posypać borówkami, listkami koperku, pokrojonymi na ćwiartki winogronami. Na wierzchu ułożyć ślimaczki szynkowo-serowe. Całość lekko skropić sosem. Podawać jako samodzielną przekąskę na lunch albo kolację.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewka1978

27.05.2012 09:24
aż się chce spróbować

Anna133

04.04.2012 08:42
wyszło jakkrólewska taca

Koper

05.03.2011 17:19
piękne i pewnie pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat