Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki
cebula
masło do smażenia
śmietana
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w śmietanie

Kurki myjemy w ciepłej osolonej wodzie (pod wpływem soli otwierają się blaszki dzięki czemu pozbędziemy się piasku). Następnie Kroimy w kostkę cebulę i dusimy ją na masełku. Dodajemy kurki. Dusimy ok 15 minut. Mieszając dodajemy śmietanę, sól i pieprz do smaku. Kiedy śmietana zgęstnieje podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 11.11.2015 21:51
Kurki smakowicie wyglądają
staropolanka5 06.10.2015 00:20
ale bym zjadła
Stenka 14.08.2014 16:52
takie lubię
berys18 20.06.2014 07:10
bardzo lubię
Lidzia 20.06.2014 06:25
Mniamuśne.
Zdzisław 19.06.2014 22:04
dla mnie pyszna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak