Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa (mrożona) 1 kg
śmietana 6 łyżek
jajko 2 szt
żółtka z jajek 2 szt
masło 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z fasolki szparagowej

Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i miksować, dodając kolejno śmietanę, jajka, żółtka, sól - cały czas miksując. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku ok 40 minut w 170 stopniach. Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 13.06.2012 08:47
smaczne
Monika193
Monika193 02.01.2012 11:52
ekstra
Koper 21.09.2010 12:12
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak