Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
mak 1 szkl
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
margaryna 3/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Kroki postępowania

1
Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy do momentu aż się rozpuści.
Krok 1 - Ciasto makowe foto
2
Następnie dodajemy mak oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną i wystudzoną margarynę.
Krok 2 - Ciasto makowe foto
3
Całość dokładnie i delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Ciasto makowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.06.2014 15:26
Lubie makowe ciasta
Alex_M 19.06.2014 12:12
fajny piegusek :)
Wafelek2601 18.06.2014 22:56
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak