Dressing malinowy

Dressing malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szkl. świeżych malin

    3/4
  • łyżeczka octu balsamicznego

    1
  • ocet jabłkowy

    kilka łyżek
  • pieprz biały mielony

    do smaku:
  • cukier

    do smaku:
  • sól

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny zmiksować i powstałą pulpę przetrzeć przez gęste sitko żeby pozbyć się pesteczek. Przelać do słoika, dodać ocet jabłkowy i balsamiczny, odrobinę soli, pieprzu i cukru oraz oliwę. Zakręcić słoik i potrząsając nim energicznie wymieszać sos – będzie gesty, prawie jak majonez i bardzo pachnący. Trzeba spróbować i ew. doprawić w/g własnego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

04.06.2011 11:14
aż ślinka cieknie :) piękny kolor

SmacznaPyza

12.03.2011 16:36
podałam to nie jako dip tylko jako sos m.in. do sałatki z sałaty lodowej z ananasem

wedith1

12.03.2011 16:20
Też jestem ciekawa:)

kasiurek

05.10.2010 12:25
z czym podajesz ten dip:)?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat