Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caprese z jajecznym chlebem

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella w kulce 250 g
pomidory 2-3 szt
jajko 5 szt
chleb tostowy
bazylia świeża
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Caprese z jajecznym chlebem

Kroki postępowania

1
Pomidory i ser ( u mnie serek typu włoskiego) pokroić w plasterki o grubości około 5mm. Ułożyć naprzemiennie na liściu sałaty lub kapusty włoskiej. Oprószyć lekko solą i pieprzem. Posypać posiekaną, świeżą bazylią. Polać oliwą z oliwek.
Krok 1 - Caprese z jajecznym chlebem foto
2
Jajka wbić do miseczki, przyprawić i roztrzepać widelcem.
Krok 2 - Caprese z jajecznym chlebem foto
4
Z chleba tostowego, za pomocą wykrawaczek do ciastek, wyciąć kwiatuszki. Mniejszą wycięłam dodatkowo środek. Zanurzać w roztrzepanych jajkach i smażyć z dwóch stron. Do pustego środka wlać jajka.
Krok 3 - Caprese z jajecznym chlebem foto
5
Wyłożyć usmażony chleb na talerz z sałatką i posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Krok 4 - Caprese z jajecznym chlebem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 19.11.2014 09:10
wygląda super
Grazyna0211 18.06.2014 12:18
pyszne śniadanie
Renata22 18.06.2014 10:07
świetna i oryginalna propozycja;)
fotoviderek 18.06.2014 07:37
Rewelacja :)
migotka28 17.06.2014 22:10
bardzo apetycznie się prezentuje te kolorki zachęcaja do zjedzenia
alaaa 17.06.2014 20:35
ładnie podana przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak