Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój z czarnych jagód i porzeczek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 20 dag
czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi 20 dag
śmietanka 1 szklanka
cukier 3 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Napój z czarnych jagód i porzeczek

Wykonanie:
Porzeczki umyć, odsączyć i oczyścić z szypułek. Zagotować wodę z cukrem , wsypać porzeczki i zagotować odstawić do przestudzenia. Jagody przebrać, umyć, odsączyć, dodać do porzeczek, wlać śmietankę i zmiksować, Odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak