Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z koperkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
koper świeży 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
masło
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z koperkiem

Pstrąga dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić oliwą, do środka włożyć po łyżce masła, koperek, posiekany czosnek oraz posolić i popieprzyć. Tak przygotowanego pstrąga zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym na 189st przez około 30min. Podawać np. z frytkami. Przed zjedzeniem skropić sokiem z cytryny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.06.2014 20:06
lubie pstraga
Zdzisław 17.06.2014 17:56
dla mnie smacznie podane danie jest
Sroczka 17.06.2014 15:45
Bardzo smakowita rybka.
Lidzia 17.06.2014 15:40
Smaczniutki.
pajbek 17.06.2014 15:19
Pyszna rybka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak