Sałatka ziemniaczana po włosku

Sałatka ziemniaczana po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    3 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • tuńczyk

    15 dag
  • oliwki czarne

    5 sztuk
  • oliwki zielone

    5 sztuk
  • oliwa

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • musztarda miodowa

    1 łyżka
  • fasola szparagowa

    30 ugotowana
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną fasolę pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić w kostkę, ugotowane ziemniaki pokroić w półplasterki. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem. Czerwoną cebulę drobniutko posiekać. Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Sałatkę polać sosem powstałym poprzez wymieszanie ze soą oliwy, soku z cytryny, musztardy, soli i pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

07.11.2013 20:52
bardzo dobra

IKrakowianka

24.12.2012 11:29
muszę wypróbować

pawelek180844

29.05.2012 12:10
super

Andysz

20.04.2012 07:32
fajna;))

IZABELA29

13.12.2011 08:42
warto spróbować .

Barbara55

13.06.2011 16:16
może być

kielcok1

20.05.2011 17:09
po włosku to nie dla mnie

Iwusia

14.11.2010 22:37
Bardzo ciekawa - podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat