Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cieciorką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 30 dag
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pomidory krojone z puszki 0,5 puszki
bulion drobiowy 1 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cieciorką

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni.
Bulion podgrzać, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę wraz z czosnkiem, liście laurowe i zagotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki. Ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.06.2014 11:05
apetycznie sie prezentuje
Renata22 16.06.2014 22:15
Też lubię cieciorkę w potrawach! Zapewne pyszna zupka;)
Gracer 16.06.2014 19:21
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak