Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki ze szpinakiem i jajkiem
Kroki postępowania
Na patelnie rozpuszczamy masło i dodajemy olej, następnie ziemniaki i zieleninę ,smażymy do uzyskania koloru złotego.
szpinak mrożony | 4 kulki/ liście mrożone |
śmietana | 2 łyżki |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 2 szczypty |
kolendra mielona | 1 szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
masło | 1 łyżeczka |
ser żółty | 2 łyżki/ długodojrzewający szafir |
ziemniaki ugotowane | 3 szt |
szczypiorek | 1 łyżka |
koperek | 1/2 łyżki |
masło | 1 łyżeczka |
olej | 2 łyżki |
jajko | 1 szt |
masło | 1 łyżeczka |
szczypiorek | 2 szczypty |
koperek | 1 szczypta |
sól do smaku | 1 szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: