Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% lub 36% 0,5 l
cukier 0,5 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opak
masło 0,5 kost
jajko 2 szt
miód 4 łyżki
mąka 0,5 kg
galaretka cytrynowa 1 szt
śmietan fix 1 opak
cukier puder 2 łyżki
krówki 250 g
mleko 6 łyżek
orzechy włoskie 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

KREM
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody i odstawić do wystygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić w trakcie ubijania dodać cukier puder, śmietan fix i tężejącą galaretkę.

POLEWA
Do rondelka włożyć krówki i mleko, mieszać na wolnym ogniu aż się rozpuszczą krówki.

CIASTO I
KREM
CIASTO II
POLEWA
Polać ciasto polewą i posypać krojonymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 16.08.2011 14:51
Ja też czasem robię bardzo podobne, godne polecenia, palce lizać!!! Tylko zamiast krówek używam gotowej masy krówkowej:)
Elżbieta17 01.07.2011 20:34
Muszę wypróbować:)
gusia1000 19.04.2011 23:34
Często robię i polecam.
Joanna83 31.01.2011 21:49
Ta polewa mnie się spodobała.A ja się bawię w gotowanie mleka w puszce i po co? :)
Jolanta40 29.01.2011 21:22
uwielbiam
Tetiana 03.01.2011 10:47
jakie apetyczne!
Ewelina43
Ewelina43 04.12.2010 17:40
rewelacja
Ewelina43
Ewelina43 04.12.2010 17:40
rewelacja
Ewelina43
Ewelina43 04.12.2010 17:40
rewelacja
Ewelina43
Ewelina43 04.12.2010 17:40
rewelacja
Ewelina43
Ewelina43 04.12.2010 17:40
rewelacja
Ewelina43
Ewelina43 04.12.2010 17:40
rewelacja
Ewelina43
Ewelina43 04.12.2010 17:40
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak