Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z kukurydzą

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka kukurydzy

  • śmietany

    3 łyżki
  • sól, pieprz

  • łyżeczka mielonej ostrej papryki

  • łyżka bazylii

  • oliwa z oliwek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy na małe kawałki, posypujemy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy mięso i obsmażamy 3-4 minuty. Dodajemy kukurydzę razem z zalewą i wlewamy ok 1/2 szkl. przegotowanej wody. Dodajemy mieloną paprykę oraz bazylię - rozkruszamy w palcach.
Dusimy aż odparuje ok 1/3 płynu. Dodajemy śmietanę, solimy, mieszamy i dusimy jeszcze ok 5 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat