Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwiartki z kurczaka cytrynowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 szt.
cytryna 1 szt.
czosnek 1 główka
tymianek cytrynowy 1 łyżeczka
oliwa 3-4 łyżki
miód pszczeli 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ćwiartki z kurczaka cytrynowe

Mięso umyć i osuszyć , w naczyniu przygotować marynatę z soku z cytryny , 2 łyżek oliwy z oliwek , tymianku , miodu , musztardy , soli i papryki ostrej . Osuszone mięso natrzeć marynatą i przełożyć do naczynia żaroodpornego , obłożyć pokrojonymi kawałkami wyciśniętej cytryny oraz połówkami czosnku , skropić pozostałą oliwą i upiec w piekarniku w temp.170st. na złoty kolor. Podawać z młodymi ziemniakami pieczonymi z mięsem jednocześnie lub z pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.09.2014 10:57
bardzo dobre
Motorek 17.09.2014 13:24
bardzo smaczne
Bernadeta1 15.06.2014 13:02
pysznie doprawiony kurczak
Lidzia 15.06.2014 10:26
Smakowite.
w mojej kuchni 15.06.2014 10:11
moje smaki w Twoim daniu..
krystyna330 15.06.2014 08:24
pyszności!! :-)
pajbek 15.06.2014 04:26
Pyszne mięsko :-)
Janina 14.06.2014 23:32
Ciekawe smaki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak