Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
margaryna 250 g.
smalec 1 łyżka
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar wg. uznania

Porada

Możemy posypać cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy na stolnicę i układamy pokrojoną w plastry margarynę. Siekamy nożem.
Krok 1 - Kruche z rabarbarem foto
2
Wybijamy jajka i dodajemy żółtka.
Krok 2 - Kruche z rabarbarem foto
3
Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę posypujemy mąką.
Krok 3 - Kruche z rabarbarem foto
4
Do ciasta dodajemy cukier i resztę składników zagniatamy ciasto dzielimy na 2 części. Jedną wałkujemy i wyklejamy dno blachy układamy rabarbar. i
Krok 4 - Kruche z rabarbarem foto
5
Przykrywamy drugą częścią ciasta formułując kratkę.
Krok 5 - Kruche z rabarbarem foto
6
Pieczemy ciasto w 180 stopniach przez 45 minut.
Krok 6 - Kruche z rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.06.2014 00:16
Dobre ciasto sezonowe.
V_kuchareczka 14.06.2014 22:42
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak