Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura rosołowa 1 kg
oczko wołowe 0,5 kg
flaki wołowe 1 kg
marchewka 2 szt
Przyprawa do zup Kucharek- w plynie
gałka muszkatołowa
majeranek
pieprz
sól
Zasmażka:
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Flaki obgotować i odcedzić, następnie zalać zimną wodą
dodać marchew, oczko wołowe, kurę rosołową gotować ok.1,5 godz. Pół godziny przed końcem gotowania dodać przyprawę do flaków.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć i pokroić w paseczki, dodać do flaków.
Marchewki pokroić w kostkę, dodać do flaków.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami do smaku dodać gałkę, imbir, paprykę, pieprz i sól a na końcu majeranek, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 27.11.2011 06:40
lubię flaczki, ale jeszcze nigdy ich nie robiłam więc może spróbuję
malaczarna23 20.09.2011 10:55
super
gusia1000 19.04.2011 23:28
Kiedyś je lubiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak