Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowe mięso mielone 0,5 kg
jajko 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 torebka
pieczarki 0,5 kg
kurczak świeży 2 kg
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany

Z kurczaka usuwamy kości.
Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują.
Pieczarki, mięso, jajka oraz sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy.
Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą.
Farszem napełniamy całego kurczaka.
Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop.
Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 20.07.2011 16:17
Mniam:)
gusia1000 19.04.2011 23:12
Super.
gusia1000 19.04.2011 23:12
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak