Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe po węgiersku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
mąka pszenna 6 dag
cebula 5 dag
smalec do smażenia
koncentrat pomidorowy 70 g
śmietana 20 dag
sól do smaku
czosnek ząbki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe po węgiersku

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać, pokroić na kotlety. Oprószyć solą, papryką.
Krok 1 - Zrazy wieprzowe po węgiersku foto
2
Panierować w mące.
Krok 2 - Zrazy wieprzowe po węgiersku foto
3
Osmażyć na rumiano z obu stron, kładąc na silnie rozgrzany tłuszcz.
Krok 3 - Zrazy wieprzowe po węgiersku foto
4
Po usmażeniu przełożyć do rondelka. Na tłuszczu ze smażenia lekko zrumienić pokrojoną cebulę oprószoną papryką.
Krok 4 - Zrazy wieprzowe po węgiersku foto
5
Dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.
Krok 5 - Zrazy wieprzowe po węgiersku foto
6
Śmietanę wymieszać z koncentratem i resztą mąki, wlać do mięsa, mieszając zagotować.
Krok 6 - Zrazy wieprzowe po węgiersku foto
7
Przed podaniem dodać roztarty czosnek. Podawać z kluseczkami kładzionymi, półfrancuskimi, francuskimi lub ziemniakami.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 7 - Zrazy wieprzowe po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.07.2014 21:07
bardzo dobre
Jodaj 07.07.2014 07:56
pychaśne :)
adelajda 29.06.2014 12:50
Chętnie zjem taki obiadek :))
Kejti 15.06.2014 00:24
Fajny obiadek :-)
Misiabe 14.06.2014 17:57
Z chęcią spróbuje takie zrobić :)
Aleksandra/Olcia 14.06.2014 13:56
robię podobnie ale w soku pomidorowym
Wacław 14.06.2014 13:13
taki obiad to ja bardzo lubię :-)
asiczekz 14.06.2014 12:31
pyszny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak