Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek od Mileny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier puder 15 dag
margaryna 15 dag
miód 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jajko 1 sztuka
śmietana 2-3 łyzki
mleko 0,5 litra
grysik 4 łyzki
masło 1 kostka
cukier 0,5 szklanki
dżem 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek od Mileny

Z mąki cukru margaryny ( rozpuszczonej) miodu, proszku do pieczenia, sody jajek i smietany. Zagniatamy ciasto, dzielimy na trzy rowne czesci, i pieczemy trzy placki.
Po upieczeniu,skropic je alkoholem wymieszanym z wodą. Pol z mleka, masła, i cukru gotujemy grysik.
Doprawiamy go sokiem z cytryny.
Wziąsc jeden placek, posmarowac dzemem, wylozyc czesc masy budyniowej.
Polozyc drugi placek, posmarowac go rowniez dzemem. I wylozyc masę budyniową.
Polozyc na to trzeci placek, i posmarowac cienką warstwa masy budyniowa. Mozna posypac czymś kolorowym.

smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cbeti 02.12.2010 11:38
Smaczne, słodkie....
elżbieta20 11.09.2010 15:16
pycha lubie mase budyniowa
Kate131 17.08.2010 10:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak