Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa na winie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4 szt.
cebula czerwona 4 szt.
Czosnek suszony Prymat 2 łyzki
pietruszka zielona 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyzki
wino czerwone wytrawne 100 ml.
masło 1 łyzka
oliwa 3 łyżki
bulion 1 litr
podroby 1 litr
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa na winie

Cebulę obieramy i szklimy na oliwie. Bulion zagotowujemy, dodajemy cebulę, czosnek, dolewamy wino i podgrzewamy. Podbijamy śmietaną i posypujemy startym,żółtym serem i natką pietruszki . Podajemy z grzankami albo groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 15.10.2013 09:57
wspaniała zupa
anja3107 01.09.2011 11:36
ciekawe
Grażyna13 01.12.2010 11:03
To by mi smakowało !
Beata73 09.08.2010 09:10
super smak! i to winko!.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak