Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

małe filety dorsza z koperkiem smażone i sosie pomidoroywm z cebulą...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 4 sztuki
koperek 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Kucharek przyprawa do potraw - do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia - ile potrzeba

SOS POMIDOROWY

olej rzepakowy 5 łyżek
cebula 3 sztuki
cukier 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
woda 1 szklanka
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: małe filety dorsza z koperkiem smażone i sosie pomidoroywm z cebulą...

kupiłam nieduże filety świeżego dorsza i opłukałam je, osuszyłam na ręczniku papierowym

filety natrzeć posiekanym koperkiem, obsypać mąka i na mocno gorącym oleju usmażyć je na rumiano

na oleju zeszklić na złocisto pokrojoną w talarki cebulę, posypać cukrem, kucharkiem, pieprzem

dodać koncentrat pomidorowy, wlać wodę i dusić z 10 minut na średnim ogniu

gorącym sosem pokryć usmażone filety dorsza, najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 13.06.2014 17:29
dobre na przegryzkę
Zdzisław 13.06.2014 15:45
dla mnie smaczna potrawa na talerzu, chętnie zjem
gosia561 13.06.2014 14:27
apetyczna sprawa
adelajda 13.06.2014 12:49
Lubię dorsza Twój wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak