Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sądecka nalewka z jeżyn

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 1 kg
cukier waniliowy 2 op.
spirytus 1/2 litra
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: sądecka nalewka z jeżyn

Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wrzątkiem zalewamy jeżyny. Odstawiamy,a na drugi dzień odcedzamy jeżyny i zalewamy spirytusem Zlewamy do butelek i gotowe!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 10.04.2013 17:21
wspaniała!!!!
Stenka 18.08.2011 17:36
Nie zrozumiałam tego przepisu. Co zalewamy spirytusem, jeżyny czy tą wodę. Jeżeli jeżyny to co ze zlanym rozwtworem
Joanna108
Joanna108 18.07.2011 08:32
no to już wiem co zrobić z jeżynami :) w tym roku ...
wolochski 19.01.2011 22:11
super
ben-ka 27.10.2010 09:03
Bardzo szybki sposób na nalewkę - może za rok wypróbuję:)
usmiech 28.08.2010 10:26
fajne:)
Dorota76 21.08.2010 16:32
muszę wypróbować brzmi interesująco
Beata73 09.08.2010 09:12
sądecka nalewka lepsza od śliwowicy z tamtego regionu!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak