sądecka nalewka z jeżyn

sądecka nalewka z jeżyn

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    1 kg
  • cukier

    1 kg
  • cukier waniliowy

    2 op.
  • spirytus

    1/2 litra
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wrzątkiem zalewamy jeżyny. Odstawiamy,a na drugi dzień odcedzamy jeżyny i zalewamy spirytusem Zlewamy do butelek i gotowe!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

10.04.2013 17:21
wspaniała!!!!

Stenka

18.08.2011 17:36
Nie zrozumiałam tego przepisu. Co zalewamy spirytusem, jeżyny czy tą wodę. Jeżeli jeżyny to co ze zlanym rozwtworem

Joanna108

18.07.2011 08:32
no to już wiem co zrobić z jeżynami :) w tym roku ...

wolochski

19.01.2011 22:11
super

ben-ka

27.10.2010 09:03
Bardzo szybki sposób na nalewkę - może za rok wypróbuję:)

usmiech

28.08.2010 10:26
fajne:)

Dorota76

21.08.2010 16:32
muszę wypróbować brzmi interesująco

Beata73

09.08.2010 09:12
sądecka nalewka lepsza od śliwowicy z tamtego regionu!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat