Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LIBAŃSKA SAŁATKA TABBOULEH Z KASZY PĘCZAK

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 250 gram
pomidory 200 gram
ogórki 150 gram
cebula 50 gram
cytryna 1 szt
natka kolendry 1 łyżka
mięta liście 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: LIBAŃSKA SAŁATKA TABBOULEH Z KASZY PĘCZAK

Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie i ostudzić.Do kaszy dodać pomidory,ogórki i cebulę pokrojone w drobną kostkę.Następnie dodać posiekaną natkę kolendry i pietruszki oraz liście mięty,wszystko razem wymieszać.Doprawić sałatkę sokiem wyciśniętym z cytryny,oliwą oraz białym pieprzem i solą morską do smaku i jeszcze raz dokładnie wymieszać.Gotową sałatkę odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzawie 28.09.2015 12:23
świetne wykorzystanie jakże zdrowej kaszy! super!
Beata23 14.06.2014 13:30
super pomysł
anemon 12.06.2014 22:42
Muszę koniecznie wykorzystać Twój pomysł, bo ja najczęściej tabbouleh robię z quinoa lub bulgurem, ale z pęczakiem bardzo mi się podoba.
Kasnaj 12.06.2014 20:18
fajne połączenie
Beata999 12.06.2014 19:45
Bardzo lubię tabbouleh.Ja robię z kuskusem.
Bernadeta1 12.06.2014 19:31
wygląda bardzo smacznie
cukiereczek 12.06.2014 17:59
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak