Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
mąka pszenna 21 dkg
cukier 21 dkg
proszek do pieczenia łyżka 2 łyzki
olej 4 łyzki
sól szczypta
margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 2 szt.
cukier puder 1 szkl.
galaretka malinowa 2 szt.
mleko 3,2% 700 ml.
maliny świeże 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: torcik malinowy

Budynie ugotować na mleku. Ostudzić. Upiec biszkopt: ubić białka z solą i cukrem, dodać żółtka,proszek do pieczenia i na końcu olej i mąkę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodać zimny budyń.Do masy dodać połowę malin. Biszkopt podzielić na trzy części i przełożyć masą. Na wierzchu posmarować resztą masy - żeby nie wpłynęła galaretka.ułożyć resztę malin i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 15.06.2011 15:17
mniam
Kryska73 13.05.2011 14:16
delicje!!
Kryska73 13.05.2011 14:16
delicje!!
Łucja1 09.05.2011 15:46
bardzo smaczny
Łucja1 09.05.2011 15:46
bardzo smaczny
mamusia1 09.05.2011 15:41
pyszny
mamusia1 09.05.2011 15:41
pyszny
Beata73 26.12.2010 18:44
zimą maliny zastepuję brzoskwiniami z puszki!!!
anja3107 20.09.2010 09:49
uwielbiam takie torciki
Anna189 09.09.2010 17:15
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak